Vad vet du om alkohol?

02.10.2015 kl. 12:44
Den alkoholförebyggande kampanjen Vad vet du om alkohol? för eleverna i åk 5 – 6 startar och det finns nu ett nytt material:

1. Ny faktabroschyr till elever och lärare

2. Bokmärke/Linjal med idolbild av KAJ till elever och lärare

3. Nytt lärarmaterial med fakta, värderingsövningar och förslag till diskussionsfrågor.

Humorgruppen KAJ kommer under skolåret att stöda Power Clubs alkoholförebyggande skolkampanj i årskurs 5 – 6.

– Att uppträda kräver fullt fokus och full kontroll, något man inte har om man druckit alkohol. Vill du vara kreativ och skärpt är det bäst att låta bli att dricka.

De flesta skolor i Nyland, Åboland och Österbotten med elever i åk 5 – 6 har en sponsor och får materialet gratis. Om er skola inte hör till dem är deltagaravgiften en euro/deltagande elev.

Beställ material!

Beställ materialet per e-post lory.strengell(et)nykter.fi eller telefon 06 - 318 0900, Annika Loo. Uppge antal elever i åk 5 – 6, antalet lärarmaterial och till vilken adress materialet ska skickas. Uppge faktureringsadressen om det inte finns en sponsor.

 

Deltagaravgift:
De flesta skolor i Nyland, Åboland och Österbotten med elever i åk 5 – 6 har en sponsor och får materialet gratis. Om er skola inte hör till dem är deltagaravgiften en euro/deltagande elev. Se nedan om din skola har en sponsor:

Nyland, Åboland och ”språköar” – gratismaterial till alla skolor

IOGT Logen Balder rf sponsorerar materialet åt eleverna i årskurs 5 – 6 i Nyland, Åboland och
till skolor på fastlandet som hör till ”språköarna”. Materialet skickas alltså kostnadsfritt till skolorna.  Se under Beställ material!

Österbotten – gratismaterial i följande kommuner

Följande kommuner sponsorerar material åt elever i åk 5 – 6: Kristinestad, Kaskö, Närpes, Korsnäs, Malax, Vasa, Korsholm, Vörå, Nykarleby, Jakobstad, Pedersöre, Kronoby och Larsmo. Skolorna beställer materialet kostnadsfritt och kommunerna faktureras enligt överens-kommelse. I Malax samordnar fritidsnämnden beställningarna, i Jakobstad fås materialet via skolhälsovården och i Korsholm via Liselott Nyström. Se under Beställ material!  

Åland och skolor som inte hör till ovanstående områden:

På Åland betalar den beställande skolan materialet själv. Deltagaravgiften är en euro/deltagande elev. Materialet kan också beställas till andra målgrupper än elever i åk
5 – 6.

Fråga gärna om du är vill veta mer om hur det är tänkt!
Drogförebyggare Lory Strengell tel. 06 - 318 0913 eller 050 547 3753 eller skicka e-post till lory.strengell(et)nykter.fi om du funderar på någonting. Lycka till!

 

 

Lory Strengell